Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone z parówkami Iwony

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa  mieszanego
  • 10 liści kapusty włoskiej
  • 2 kajzerki
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 10 parówek
  • 2 średnie cebule
  • 2 jajka
  • 5 łyżek oleju
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób wykonania:
Liście kapusty opłukać, włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, zblanszować, wyjąć i przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Kajzerkę namoczyć w mleku. Parówki  obrać z osłonek i owinąć liśćmi kapusty. Cebulę obrać, posiekać dodać do mięsa, dodać wyciśniętą bułkę i jajka, dokładnie wyrobić masę mięsną. Parówki dokładnie oblepić masą mięsną, tak by utworzyć podłużne klopsy. Smażyć na oleju po 10 minut z każdej strony. Dobrze smakuje z ziemniakami i sezonową ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *