Składniki: 1 kg mielonego mięsa mieszanego 10 liści kapusty włoskiej 2 kajzerki 1 ½ szklanki mleka 10 parówek 2 średnie cebule 2 jajka 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Liście kapusty opłukać, włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, zblanszować, wyjąć i przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Kajzerkę namoczyć w mleku. Parówki …
Tag: mielonego
Wołowina
Mozaikowa rolada wołowa
by Izunia • • 0 Comments
Inne mięsa
Kabaczeta
by Teresa • • 1 Comment
Składniki: 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego 20 dkg mielonego mięsa wołowego zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać mięso wołowe i wieprzowe, przyprawić pikantnie, Z masy formować „kiełbaski” o wymiarach 3 x 5 cm. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C na ruszcie wstawić przygotowane „kiełbaski” piec 15 minut, obniżyć temperaturę do 180 stopni i dopiec.…
Inne mięsa
Klopsiki na sposób grecki
by Dorcia • • 0 Comments
Inne mięsa
Klopsiki w ostrym sosie pomidorowym
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki:
Klopsiki:
- 25 dkg mielonej wołowiny
- 25 dkg mielonej wieprzowiny
- 1/3 szklanki cebuli pokrojonej w kostkę
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka mielonej kolendry
- szczypta oregano
- szczypta mielonego kminku
- 1 jajko
- 3 łyżki oleju
Sos:
- 1 łyżka oleju
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 ząbki posiekanego czosnku
- 1 szklanka gęstego soku pomidorowego
- 2 łyżki posiekanej drobno papryki
- szczypta mielonego chili
- ½ szklanki bulionu wołowego