Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mozaikowa rolada wołowa

 

Składniki:

    • 1 kg mielonej wołowiny
    • 20 dkg szynki
    • 20 dkg sera mozzarella
    • 2 jajka
    • ½ szklanki soku pomidorowego
    • ¾ szklanka pokruszonego miąższu bułki
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • ½ łyżeczki suszonego oregano
    • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
    • masło
    • ¼ łyżeczki soli
    • ¼ łyżeczki pieprzu

Sposób przyrządzenia:
Jajka wybić do miski, skłócić widelcem, dolać sok pomidorowy. Dodać mięso, miąższ bułki, pietruszkę, oregano, czosnek, sól i pieprz. Bardzo dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C. Na blacie kuchennym rozłożyć folię i na niej uformować z przygotowanego mięsa kwadrat o boku około 30 cm. Na tak przygotowanej masie mięsnej rozłożyć plastry szynki i posypać pokrojonym drobno serem mozzarella. Unosząc folię zwinąć przygotowany mięso i farsz w miarę ciasny rulon. Dokładnie skleić brzegi. Tak przygotowaną roladę ostrożnie ułożyć na blasze do pieczenia, obłożyć wiórkami masła, piec przez 75 minut polewając powstałym sosem. Znakomita zarówno na gorąco jak i na zimno.
Aby potrawę podawaną na gorąco dodatkowo uatrakcyjnić możemy 15 minut przed zakończeniem pieczenia położyć na niej plastry żóltego sera lub sera mozzarella.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *