Miętus w kaparowym sosie

3460
com_content.article
(Oddano 43 głosów z średnią 4.28 z 5)
Miętus w kaparowym sosie4.28 out of 5 based on 43 voters.


Składniki:


    • 1 kg filetów z miętusa
    • oliwa z oliwek

    Sos:

    • 1szklanka białego wytrawnego wina
    • 1 mała cebula
    • kilkanaście kaparów
    • mąka
    • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z miętusa umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Podzielić na porcje. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, kapary opłukać, osączyć. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę i kapary. Lekko przesmażyć stale mieszając aby się nie przyrumieniły. Wlać wino, dodać porcje ryby. Dusić razem na małym ogniu około 20 minut. Sos zagęścić mąką.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi