Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miętus w kaparowym sosie

Składniki:

    • 1 kg filetów z miętusa
    • oliwa z oliwek

    Sos:

    • 1szklanka białego wytrawnego wina
    • 1 mała cebula
    • kilkanaście kaparów
    • mąka
    • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z miętusa umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Podzielić na porcje. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, kapary opłukać, osączyć. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę i kapary. Lekko przesmażyć stale mieszając aby się nie przyrumieniły. Wlać wino, dodać porcje ryby. Dusić razem na małym ogniu około 20 minut. Sos zagęścić mąką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *