Meksykańskie ostrygi

9155
com_content.article
(Oddano 145 głosów z średnią 4.81 z 5)
Meksykańskie ostrygi 4.81 out of 5 based on 145 voters.


Składniki:


  • 10 ostryg w połówce muszli
  • 30 dag kiełbasy chorizo
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • ¼ szkl. posiekanych liście kolendry
  • 3 łyżki sera cotija
  • 2 łyżki masła
  • grubo ziarnista sól

Sposób wykonania:
  1. Do robota kuchennego wrzucić kiełbasę, oregano, kolendrę, ser oraz masło.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstała pasta.
    Następnie do naczynia żaroodpornego wsypać sól, na niej ułożyć ostrygi, na które rozłożyć po równej ilość pasty.
    Grillować ok. 3 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Oskar

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi