Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip z wędoznych ostryg

Składniki:

  • 12 dag wędzonych ostryg w oleju
  • 25 dag serka kremowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżeczki sosu Worcester
  • kilka kropli sosu tabasco
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sok z 1 cytryny

    Sposób wykonania:

    1. Chleb pokroić w długie słupki, które wstawić do piekarnika rozgrzanego do 260 stopni i opiekać do momentu, aż chleb się zarumieni.
      W między czasie ostrygi wrzucić na patelnie, dodać serek, posiekane ząbki czosnku, natkę pietruszki, cebulę oraz sos Worcester, sos tabasco i sok z cytryny.
      Całość dokładnie wymieszać i trzymać na średnim ogniu do momentu, aż masa zacznie bulgotać, wówczas przełożyć ją do dwóch miseczek o pojemności 120 ml.
      Miseczki te położyć na talerzykach, na których ułożyć chlebek.

      Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Justyna J

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *