Malinowy sos winegret
Malinowy sos winegret 4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
- 1/3 szkl. octu malinowego
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- ¼ szkl. posiekanych malin
- 1/3 szkl. oleju roślinnego
- 1/3 szkl. oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki zmiksować, aż powstanie jednolity sos.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.
Można również przechowywać go w lodówce.
- Szczegóły
- Kategoria: Winegret
- Opublikowano: środa, 01, wrzesień 2010 13:30
- Tomek Janczewski
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny