Małże zapiekane z boczkiem i bułką tartą

9229
com_content.article
(Oddano 424 głosów z średnią 4.53 z 5)
Małże zapiekane z boczkiem i bułką tartą 4.53 out of 5 based on 424 voters.



Składniki:


  • 24 małże na połówce muszli
  • 24 łyżeczki bułki tartej
  • 24 plastry surowego boczku
  • sól

Sposób wykonania:
  1. Do naczynia żaroodpornego wsypać sól aby tworzyła dość grubą warstwę.
    Następnie małże posypać bułką tartą i na każdej ułożyć po plasterku boczku.
    Ułożyć małże na soli w naczyniu.
    Piec na grillu do momentu, aż boczek stanie się chrupiący.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Aneta B

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi