Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuropatwa pomidorach i oliwkach

Składniki:

  • 2 kuropatwy
  • 1 cebula
  • ½ szkl. białego wytrawnego wina
  • 2 pomidory
  • 10 oliwek
  • tłuszcz
  • jałowiec
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kuropatwy przekroić na pół po czym natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na 1 godz.
    Po tym czasie obrumienić z dodatkiem posiekanej cebuli, wówczas wlać wino i trzymać na małym ogniu pod przykryciem.
    W między czasie sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki a oliwki wydrylować i pokroić w paseczki po czym wrzucić je do tuszek pod koniec duszenia razem z pomidorami.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, jałowcem oraz zielem angielskim.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Tadeusza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *