Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurki w sosie czosnkowym

Składniki:

  • 40 dkg kurek
  • 8 ząbków czosnku
  • 3 łyżki posiekanego szczypioru
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki wina
  • 1 łyżka wywaru z mięsa
  • posiekana natka kolendry lub pietruszki
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby pokroić jeśli są duże, małe pozostawić w całości. Czosnek obrać, posiekać. W rondlu rozgrzać olej, smażyć 1 minutę, dodać grzyby, dusić aż cały płyn wyparuje. Dodać sos sojowy, bulion i wino, dusić 5 minut, dodać szczypior, skorygować smak solą i pieprzem, dusić jeszcze 3 minuty. Podawać z ryżem na sypko wymieszanym z natką kolendry.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *