Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w jogurtowej marynacie

Składniki:

 

  • 1 kurczak
  • 2 szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki startego korzenia imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki curry
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl. gotowego chutney z mango

 

 

Sposób wykonania:
Jogurt połączyć z posiekanym czosnkiem, imbirem oraz curry po czym powstałą pastą dokładnie natrzeć kurczaka podzielonego na porcję i odstawić na cała noc.
Następnego dnia ułożyć kurczaka w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i oprószyć go solą oraz pieprzem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec ok. 40 minut.
Podawać z chutney z mango.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *