Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak sosie koperkowym

Składniki:

  • 3 udka
  • 2 papryki
  • ½ op. mrożonego groszku
  • cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 2 szkl. beszamelu
  • ½ pęczka koperku
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Udka podzielić na porcję, które oprószyć solą oraz pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie papryki pokroić w paseczki, cebule pokroić w krążki a groszek rozmrozić.
    Wszystkie warzywa dodać do kurczaka, doprawić do smaku i trzymać na małym  ogniu około 20 minut.
    Następnie koperek posiekać i dodać do sosu beszamelowego.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Doprowadzić do wrzenia.
    Powstałym sosem polać kurczaka i jeszcze przez chwilę dusić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *