Składniki:
- 3 udka
- 2 papryki
- ½ op. mrożonego groszku
- cebula
- olej
- sól
- pieprz
Sos:
- 2 szkl. beszamelu
- ½ pęczka koperku
- sok z 1 cytryny
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób wykonania:
Udka podzielić na porcję, które oprószyć solą oraz pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
W między czasie papryki pokroić w paseczki, cebule pokroić w krążki a groszek rozmrozić.
Wszystkie warzywa dodać do kurczaka, doprawić do smaku i trzymać na małym ogniu około 20 minut.
Następnie koperek posiekać i dodać do sosu beszamelowego.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Doprowadzić do wrzenia.
Powstałym sosem polać kurczaka i jeszcze przez chwilę dusić.