Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kugiel

Składniki:

  • ziemniaki 4 kg
  • żeberka 1 kg
  • golonka 1/2 sztuki
  • mleko 150 ml
  • cebula 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki należy dokładnie umyć, a następnie zetrzeć na tarce o grubych
    oczkach. Z żeberek oraz golonki należy usunąć wszystkie kości, zaś
    pozostałe mięso drobno pokroić. Cebulę należy bardzo drobno posiekać,
    wszystko razem wymieszać, następnie dodać mleko, przyprawić do smaku
    solą i pieprzem. Masę należy teraz przełożyć do wysmarowanej tłuszczem
    brytfanny i piec 2,5- 3 godziny w piekarniku, przez 1,5 godziny w
    temperaturze 180 stopni, pozostały czas w 100 stopniach.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *