Krupnik z grzybami
Krupnik z grzybami4.80 out of 5 based on 241 voters.
Składniki:
- 35 dag wołowiny z kością
- ½ szkl. kasz perłowej
- 2 dag suszonych grzybów
- mała włoszczyzna( bez kapusty)
- listek laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego
- ½ szkl. śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Mięso, grzyby oraz włoszczyznę zalać ąi ugotować wywar, wówczas dodać listek laurowy oraz ziele angielskie.
Gdy wywar będzie gotowy całość przecedzić.
Następnie grzyby pokroić w paseczki i wrzucić do wywaru.
W między czasie ugotować kasze i dodać ją do zupy.
Całość podgrzać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na sam koniec podprawić jeszcze śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Krupnik
- Opublikowano: poniedziałek, 29, czerwiec 2009 07:43
- Zofia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa