Krewetki w sosie winnym

19813
com_content.article
(Oddano 12 głosów z średnią 2.42 z 5)
Krewetki w sosie winnym 2.42 out of 5 based on 12 voters.


Składniki;

  • 400 g krewetek
  • 40 g masła rakowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 250 ml śmietany
  • 250 ml białego wina
  • sól
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka posiekanej skórki pomarańczowej
  • 125 ml soku pomarańczowego
  • pieprz

Krewetki(2)

Sposób wykonania:

  1. Krewetki obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym krewetki wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić posiekana cebulę.
    Gdy się zeszklić dodać mąkę, przesmażyć i rozprowadzić śmietaną oraz winem.
    Całość dokładnie wymieszać  i gotować jeszcze około 10 minut.
    Po 10 minutach włożyć krewetki razem z posiekanym koperkiem, skórką i sokiem z pomarańczy.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać makaron przed podaniem.
     

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi