Składniki;
- 400 g krewetek
- 40 g masła rakowego
- 1 cebula
- 1 łyżka mąki
- 250 ml śmietany
- 250 ml białego wina
- sól
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka posiekanej skórki pomarańczowej
- 125 ml soku pomarańczowego
- pieprz
Sposób wykonania:
- Krewetki obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym krewetki wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić posiekana cebulę.
Gdy się zeszklić dodać mąkę, przesmażyć i rozprowadzić śmietaną oraz winem.
Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze około 10 minut.
Po 10 minutach włożyć krewetki razem z posiekanym koperkiem, skórką i sokiem z pomarańczy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym sosem polać makaron przed podaniem.