Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron muszle z krewetkami

Składniki;

  • 400 g krewetek
  • 40 g masła rakowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 250 ml śmietany
  • 250 ml białego wina
  • 400 g makaronu muszle
  • sól
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka posiekanej skórki pomarańczowej
  • 125 ml soku pomarańczowego
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Krewetki obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym krewetki wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić posiekana cebulę.
    Gdy się zeszklić dodać mąkę, przesmażyć i rozprowadzić śmietaną oraz winem.
    Całość dokładnie wymieszać  i gotować jeszcze około 10 minut.
    W miedzy czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Po 10 minutach włożyć krewetki razem z posiekanym koperkiem, skórką i sokiem z pomarańczy.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać makaron przed podaniem.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *