Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z koksu i dyni

 

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 200 gr tofu
  • 250 ml kokosowego
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 1 łyżka czerwonej tajskiej pasty curry
  • 1 l bulionu jarzynowego
  • 1 pęczek natki kolendry
  • 1 pęczek natki pietruszki

 

 

Sposób wykonania:
Bulion doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać pastę curry.
Nie przerywając mieszania trzymać na ogniu, aż pasta się rozpuści po czym dodać pokrojoną w kostkę dynię.
Gotować przykryte około 20 minut.
Po tym czasie całość zmiksować i dodać mleczko kokosowe oraz pokrojone tofu.
Przed podaniem każda porcie udekorować ziołami i posiekanym chili.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *