Kotlety wieprzowe z grilla w winnej marynacie
Kotlety wieprzowe z grilla w winnej marynacie4.50 out of 5 based on 36 voters.
Składniki:
- 50 dkg schabu lub karczku pokrojonego na kotlety
Marynata:
- ¼ szklanki wina
- granulowany czosnek, pieprz, papryka, sos sojowy, sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty wymieszać. Umyte i lekko rozbite młotkiem do mięsa kotlety umieścić w worku nylonowym, dodać marynatę, odstawić do lodówki na kilkanaście godzin kilkakrotnie je w tym czasie obracając. Piec na dobrze nagrzanym grillu po kilka minut z każdej strony.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: poniedziałek, 06, czerwiec 2011 15:33
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla