• 800 g schabu
  • 2-3 łyżki oliwy
  • po łyżce pokrojonej zielonej pietruszki i szczypiorku
  • jarzynka
  • pieprz

Wykonanie:
Mięso opłucz, osusz i usuń kości kręgosłupa. Następnie pokrój je na kotlety grubości 1,5 cm tak, aby każdy kotlet miał kostkę żebrową. Kostki oczyść z błonki, mięso lekko rozbij. Teraz wymieszaj oliwę z pietruszką, szczypiorkiem, jarzynką do mięs i pieprzem. Kotlety posmaruj oliwą, marynuj godzinę, po czym ułóż na grillu i piecz po 6 minut z obu stron. Tak przygotowane kotlety wieprzowe podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi