Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z grilla

Składniki:

4 porcje:

  • 4 dzwonki łososia (około 70 dag)
  • pół szklanki gęstej śmietany
  • 2 cebule
  • sok i skórka otarta z cytryny
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól

Wykonanie:
Śmietanę wymieszaj z solą i otartą skórką z cytryny. Umyte i osuszone dzwonki łososia natrzyj śmietaną, nadziej na rożen lub upiecz na grillu. Cebulę drobno pokrój, skrop sokiem z cytryny i posyp tą mieszanką upieczonego łososia. Podawaj z frytkami i sałatką z pomidorów. Smacznego!
Renata Dusza

1 comment for “Łosoś z grilla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *