Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone Marzeny

Składniki:

  • 1/2 kg  wieprzowego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • czerstwa bułka
  • tłuszcz
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz

 

 Przygotowanie:
Cebulę obrać pokroić w krążki, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso, cebulę i bułkę zemleć w maszynce, dodać jajko, sól i pieprz, starannie wyrobić na gładką masę. Formować kotlety mielone, obtoczyć w tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *