Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet z młodego bobu lub groszku

Skład:

  • 500 g bobu lub groszku
  • 1 posiekana cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 50 g suszonych grzybów
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 cytryna
  • 200 ml śmietany
  • sól, pieprz, mąka, jajko, tarta bułka do panierowania,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Grzyby umyć i ugotować. Wywar przecedzić. Ugotować bób, zdjąć skórkę i zemleć z grzybami. Dodać cebulę obraną, posiekaną i podsmażoną na 1 łyżce masła, jajko, tartą bułkę, połowę koperku, sól i pieprz. Uformować 8 kotlecików. Panierować w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron. Wywar z grzybów zagotować ze śmietaną, resztą koperku, solą oraz pieprzem, wycisnąć trochę soku z cytryny i polać kotlety

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *