Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa patelnia

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 4 małe cukinie
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 ml soku pomidorowego
  • 150 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 100 g czarnych oliwek
  • 100 g owczego sera
  • olej
  • mieszanka ziół prowansalskich
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bakłażany i cukinii nie obierać po czym cukinie pokroić w grube plastry a bakłażany w 2 cm kostkę.
    Następnie cebulę pokroić w krążki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z bakłażanami ok. 3-4 minut, wówczas wrzucić cukinię i smażyć kolejne 5 min.
    Po tym czasie dodać rozgnieciony czosnek, polać winem oraz sokiem pomidorowy.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dusić ostatnie 7-8minut.
    Przed podaniem posypać oliwkami, posiekaną natką pietruszki oraz poruszonym owczym serem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *