Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek pieczarkowy z ziemniakami i jajem

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 kg pieczarek
  • 50 g masła
  • 4 jajka
  • 750 g pomidorków konserwowych
  • 2 pęczki posiekanej natki pietruszki
  • 0,5 l śmietanki
  • 250 g startego sera gouda
  • 100 g tartej bułki
  • 100 g masła
  • 15 g ziaren sezamowych
  • sól
  • biały pieprz

    Sposób wykonania:
    Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, które zalać osoloną wodą i gotować ok. 5 min.
    W między czasie pieczarki pokroić na plasterki i usmażyć je na rozgrzanym maśle.
    Następnie pokroić pomidory w plastry.
    Śmietanę zmiksować z tłuszczem po smażeniu pieczarek, natką pietruszki oraz jajkami.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wysmarować tłuszczem tortownice o średnicy 30 cm i układać w niej warstwami ziemianki, pieczarki oraz pomidory i zalać całość śmietanką.
    Na koniec pospać wierzch wiórkami masła, serem wymieszanym z bułką tartą oraz ziarnem sezamowym.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 60 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *