Kluski francuskie (po polsku)

1736
com_content.article
(Oddano 167 głosów z średnią 4.59 z 5)
Kluski francuskie (po polsku)4.59 out of 5 based on 167 voters.


Składniki:
2-3 jajka
2 łyżki masła
sól
20 dag twarogu
mąka
Wykonanie:
Masło utrzeć z odrobiną soli, dodając po jednym żółtku, ubitą na sztywno pianę z białek oraz tyle mąki żeby ciasto nie było zbyt rzadkie (ilość mąki zależy od wielkości jaj).Do wrzącej osolonej wody kłasć łyżką małe podłużne kluseczki. Gotować 3-5 min.Kluseczki wyjąć łyżka cedzakową na talerze posypać rozkruszonym twarogiem i polać roztopionym masłem.Danie szybkie, łatwe i smaczne!
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza
Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi