Kluski francuskie (po polsku)

1736
com_content.article
(Oddano 167 głosów z średnią 4.59 z 5)
Kluski francuskie (po polsku)4.59 out of 5 based on 167 voters.


Składniki:
2-3 jajka
2 łyżki masła
sól
20 dag twarogu
mÄ…ka
Wykonanie:
MasÅ‚o utrzeć z odrobinÄ… soli, dodajÄ…c po jednym żóÅ‚tku, ubitÄ… na sztywno pianÄ™ z biaÅ‚ek oraz tyle mÄ…ki żeby ciasto nie byÅ‚o zbyt rzadkie (ilość mÄ…ki zależy od wielkoÅ›ci jaj).Do wrzÄ…cej osolonej wody kÅ‚asć Å‚yżkÄ… maÅ‚e podÅ‚użne kluseczki. Gotować 3-5 min.Kluseczki wyjąć Å‚yżka cedzakowÄ… na talerze posypać rozkruszonym twarogiem i polać roztopionym masÅ‚em.Danie szybkie, Å‚atwe i smaczne!
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza
Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinÄ™
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi