Kiszka ziemniaczana
Kiszka ziemniaczana 4.48 out of 5 based on 183 voters.
Składniki:
- 1,5 m jelita wieprzowego
- 2 kg ziemniaków
- 2-3 cebule
- kilka łyżek mąki pszennej
- 15 dag słoniny
- tłuszcz
- majeranek
- sól
- pieprz
-
Obrane ziemniaki utrzeć.
Następnie słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni razem z posiekaną cebulką po czym wrzucić do ziemniaków.
Dodać jeszcze mąką oraz sól, pieprz i majeranek.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie masą napełniać jelita, które nakłuć wykałaczką.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec, aż się zarumienią.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: wtorek, 21, wrzesień 2010 08:36
- Kaśka Ryszka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak