Składniki na ciasto:
- 6 szkl. mąki pszennej
- 4 żółtka
- ¼ kostki drożdży
- łyżka cukru
- kostka margaryny
- 1 szkl. kwaśnej śmietany
- sól
Farsz:
- 40 dag ugotowanego mięsa
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Drożdże rozkruszyć i dodać je do mąki razem z żółtkami, śmietaną, roztopioną margaryną, cukrem oraz solą.
Całość dokładnie zagnieść.
Następnie mięso zemleć i doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
Ciasto rozwałkować i wyciąć z niego kółka.
Na każdym rozłożyć po łyżce farszu i zlepić.
Na koniec posmarować każdy roztrzepanym białkiem i posypać kminkiem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 15-20 minut.