Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiszka ziemniaczana

Składniki:

  • 1,5 m jelita wieprzowego
  • 2 kg ziemniaków
  • 2-3 cebule
  • kilka łyżek mąki pszennej
  • 15 dag słoniny
  • tłuszcz
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki utrzeć.
    Następnie słoninę pokroić  w kostkę i stopić na patelni razem z posiekaną cebulką po czym wrzucić do ziemniaków.
    Dodać jeszcze mąką oraz sól, pieprz i majeranek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie masą napełniać jelita, które nakłuć wykałaczką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec, aż się zarumienią.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *