Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana Eweliny

Składniki:

  • 0,5 l wywaru warzywnego
  • 50 dag ziemniaków
  • porcja włoszczyzny
  • cebule
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • kilka łyżek masła
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania: 
    Obraną włoszczyznę oraz ziemniaki pokroić w kostkę po czym zalać je wywarem i gotować około 15 minut.
    W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej mąkę.
    Całość podsmażyć i rozprowadzić wywarem po czym wlać do zupy.
    Doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *