Karp z kminkiem
Karp z kminkiem4.66 out of 5 based on 91 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Rybę oczyścić, wypatroszyć, umyć odfiletować. Połówki karpia naciąć w kilku miejscach i nacięte miejsca posypać zmielonym kminkiem, a następnie obtoczyć w mące. W rondlu stopić pokrojoną słoninę, dodać masło, włożyć przepołowione filety i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 40 minut, podlewając rosołem ugotowanym z głowy i płetw karpia. Upieczone kawałki karpia posypać posiekaną natką pietruszki i przybrać plastrami cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: środa, 26, styczeń 2011 09:20
- Bożena Gliwa
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla