Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z grzybami i kminkiem

Składniki:

  • ½ kg kwaszonej kapusty
  • 1 1/5 l szkl. wody
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki kminku
  • 10 dag masła
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Kapustę pokroić po czym zalać ją wrzącą wodą i wrzucić kminek.
      Trzymać na ogniu ok. 30 minut.
      W między czasie dusić grzyby w małej ilości wody po czym je odcedzić i pokroić na paseczki i dodać do kapusty razem z wywarem w którym się gotowały.
      Następnie zeszklić posiekaną cebulkę na rozgrzanym oleju i dodać do kapusty razem z masłem oraz pieprzem.
      Całość dokładnie wymieszać i gotować ostatnie 10 minut.

      Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Annę

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *