Kalmary z ryżem i pomidorami

12634
com_content.article
(Oddano 285 głosów z średnią 4.82 z 5)
Kalmary z ryżem i pomidorami 4.82 out of 5 based on 285 voters.


Składniki:

 

  • 300 g kalmarów
  • 5 pomidorów
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 2 szkl. bulionu z kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 szkl. białego wytrawnego wina
  • ½ szkl. ryżu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • szczypta cukru
  • pieprz

 

Kalmary(1)

 

Sposób wykonana:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidory, papryczkę chili ora paprykę w proszku.
Całość wymieszać i podlać winem i dusić około10 minut.
Po tym czasie dodać kalmary pokrojone w krążki oraz ryż.
Cały czas mieszając trzymać na ogniu kilka minut po czym wlać bulion.
Gotować około 20 minut do miękkości kalmarów i ryżu.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi