Kalafiory z jajkami
Kalafiory z jajkami4.65 out of 5 based on 134 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Świeże kalafiory oczyścić wrzucić do garnka z osolona woda, dodać łyżkę cukru. Gotować kilka minut w odkrytym naczyniu aż odpowiednio zmięknie. Ugotowane na twardo jajka drobniutko posiekać . Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni. Podzielony na porcje kalafior polać masłem z bułką, posypać posiekanymi jajkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: wtorek, 01, marzec 2011 09:18
- Małgorzata Zduniak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak