Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafiory z jajkami

Składniki:

  • 2 kalafiory / mogą być mrożone/
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2-3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Świeże kalafiory oczyścić wrzucić do garnka z osolona woda, dodać łyżkę cukru. Gotować kilka minut w odkrytym naczyniu  aż odpowiednio zmięknie. Ugotowane na twardo jajka drobniutko posiekać . Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni. Podzielony na porcje kalafior polać masłem z bułką, posypać posiekanymi jajkami.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *