Kalafior smażony w cieście
Kalafior smażony w cieście 4.60 out of 5 based on 247 voters.
Składniki:
- 1 kalafior
- 200 ml białego wytrawnego wina
- 50 g mąki
- 2 białka
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- sól
Sposób wykonania:
-
Do mąki wlać wino, dodać białka, łyżkę oleju oraz szczyptę soli.
Całość dokładnie wymieszać aby powstało gładkie ciasto.
Następnie kalafiora podzielić na różyczki i zblanszować go w osolonym wrzątku.
Maczać różyczki kalafiora w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu.
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: poniedziałek, 19, kwiecień 2010 08:10
- Natasza Drabik
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak