Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka zapiekane z serowym farszem

Składniki:

    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 2 surowe żółtka z jaj
    • 3 łyżki startego sera gołda
    • 1 łyżka masło utarte ze śliwkami suszonymi
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka śmietany
    • 1,5 łyżki mąki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Jajka ugotowane na twardo obrać, podzielić na połówki, wyjąć żółtka. Gotowane żółtka, ser tarty, żółtka surowe, pieprz i sól dokładnie rozmieszać gniotąc widelcem. Powstałą masą napełnić ugotowane białka, na każdym położyć odrobinę masła śliwkowego, zapiec w piekarniku. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać masło,  mieszając podgrzewać w rondlu aż zgęstnieje, przyprawić. Zapieczone połówki jaj wyłożyć na tależ i polać sosem śmietanowym.

1 comment for “Jajka zapiekane z serowym farszem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *