Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocna pieczeń trzy smaki

Składniki:


  • 1 kotlet schabowy
  • 1 kotlet z piersi kurczaka
  • 2 plastry boczku
  • 5 dkg pieczarek
  • łyżka masła
  • 1 łyżka tartego żółtego sera
  • 1 cebula
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzania:

Kotlety ze schabu i piersi kurczaka rozbić tak aby miały podobną wielkość, przyprawić, odstawić. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, obsmażyć na maśle aż odparuje sos, przyprawić. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Rozłożyć odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Na kotlecie ze schabu ułożyć warstwę usmażonych pieczarek, na nich ułożyć plastry boczku, przykryć go plastrami cebuli i zakończyć kładąc kotlet z piersi. Posypać go obficie tartym serem. Całość zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Piec w nagrzanym do temperatury 170 stopni piekarniku przez 40 minut. Po tym czasie odwinąć górę folii i dopiec przez 5 minut. Podawać przybrane zieleniną.

2 comments for “Wielkanocna pieczeń trzy smaki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *