Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki pieczone w bekonie


Składniki:


  • 10 równej wielkości ziemniaków
  • 10 plastrów bekonu lub boczku
  • ser żółty
  • łyżka masła
  • koperek
  • liście zielonej sałaty
  • sól i pieprz


Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, schłodzić zimną wodą, obrać, przekroić na połówki. Koperek posiekać drobno. Na każdej oprószonej solą i pieprzem połowie e ziemniaka położyć odpowiednio duży plasterek żółtego sera, posypać koperkiem, przykryć drugą połową ziemniaka, owinąć plastrem bekonu (boczku) i starannie spiąć dwoma wykałaczkami. Ułożyć na blaszce, na każdą porcję położyć odrobinę masła, zapiec przez 15 minut w gorącym piekarniku. Podawać na półmisku wyłożonym lisicami sałaty oprószone posiekanym koperkiem.

2 comments for “Ziemniaki pieczone w bekonie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *