Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z grzybami Ilony

Składniki:

  • jajka 10 sztuk
  • boczniaki 6 sztuk
  • żółty ser 15 dag
  • por 1/4 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • natka z pietruszki
  • szczypiorek posiekany
  • masło 5 łyżek

    Sposób przyrządzenia:
    Ser należy zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Grzyby
    boczniaki należy dokładnie oczyścić, po czym pokroić je w paseczki.
    Białą część pora należy pokroić w cienkie półplasterki. Proszę na
    patelni rozgrzać całe masło, wrzucić na nie posiekanego pora, następnie
    go zeszklić, dodać do pora boczniaki i smażyć je przez około 5 min.
    Teraz należy wbić do nich całe jajka, po czym dodać odrobinę soli,
    pieprzu mielonego oraz wegety. Jak już jajka zaczną się lekko ścinać
    należy dodać starty ser i smażyć je jeszcze przez chwilę do uzyskania
    konsystencji jajecznicy. Po zdjęciu z ognia należy dodać do jajecznicy
    posiekaną zieleninę i dokładnie wymieszać.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *