Składniki:
- jajka 10 sztuk
- boczniaki 6 sztuk
- żółty ser 15 dag
- por 1/4 sztuki
- sól
- pieprz
- wegeta
- natka z pietruszki
- szczypiorek posiekany
- masło 5 łyżek
Sposób przyrządzenia:
Ser należy zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Grzyby
boczniaki należy dokładnie oczyścić, po czym pokroić je w paseczki.
Białą część pora należy pokroić w cienkie półplasterki. Proszę na
patelni rozgrzać całe masło, wrzucić na nie posiekanego pora, następnie
go zeszklić, dodać do pora boczniaki i smażyć je przez około 5 min.
Teraz należy wbić do nich całe jajka, po czym dodać odrobinę soli,
pieprzu mielonego oraz wegety. Jak już jajka zaczną się lekko ścinać
należy dodać starty ser i smażyć je jeszcze przez chwilę do uzyskania
konsystencji jajecznicy. Po zdjęciu z ognia należy dodać do jajecznicy
posiekaną zieleninę i dokładnie wymieszać.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos