Hinduski sos agrestowy
Hinduski sos agrestowy4.80 out of 5 based on 20 voters.
Składniki:
- 4 szklanki oczyszczonego agrestu
- ½ szklanki wody
- 2 szklanki cukru
- ¼ łyżeczki mielonego chili
- 1,5 cm kłącza imbiry
- ¼ łyżeczki soli
Sposób przyrządzenia:
W rondlu agrest zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać pozostałe składniki, zmniejszyć ogień, gotować mieszając 30 minut. Wyjąć imbir i listek laurowy, pozostałe w rondlu składniki zmiksować lub przetrzeć przez sito.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: sobota, 17, marzec 2012 00:02
- Iwona Podgórna
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny