Halibut z kokosem i imbirem
Halibut z kokosem i imbirem4.66 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
- 80 dag. halibuta/4 kawałki/
- 10 dag. wiórków kokosowych
- ząbek czosnku
- 2 limonki
- 1 papryka chilli
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 4 plasterki masła
- kawałek imbiru
- kolendra do przybrania
Sposób przyrządzenia:
Rybę posolić. Wycisnąć sok z limonek. Chilli i czosnek drobno posiekać. Imbir zetrzeć na tarce. Zmieszać wiórki kokosowe z cukrem, kminkiem, imbirem, chilli, oraz sokiem. Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej, na każdej położyć pół plasterka masła, łyżkę kokosowej mieszanki, halibuta, na nim znowu pół plasterka masła i łyżkę wiórków z przyprawami. Luźno zawinąć folię, ułożyć ryby na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Przed podaniem rybę przybrać kolendrą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad
- Szczegóły
- Kategoria: Halibut
- Opublikowano: środa, 16, lipiec 2008 10:42
- Marzena
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla