Halibut pieczony z oliwkowym dressingiem
Halibut pieczony z oliwkowym dressingiem4.66 out of 5 based on 128 voters.

- 50 – 70 dkg steków wykrojonych z halibuta
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- ½ szklanki pokrojonych na połowę czarnych oliwek
- ½ szklanki pokrojonych na połowę zielonych oliwek
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
- 1 drobno posiekany ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dressingu wymieszać, przyprawić sola i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Steki z halibuta o grubości około 2,5 cm umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Przygotowane steki nasmarować oliwką, i piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut raz odwracając. Upieczone ostrożnie nakładać na talerze, obłożyć dressingiem i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Halibut
- Opublikowano: wtorek, 27, maj 2008 12:29
- Dominikab
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla