Gulasz z krewetek z gorczycą

8648
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Gulasz z krewetek z gorczycą 4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 1 cukinia
  • 15 dag oczyszczonych krewetek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka ziaren gorczycy
  • 1 łyżka masła
  • 120 ml bulionu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Posiekaną cebulę sparzyć wrzątkiem.
    Następnie bakłażany przekroić na połówki, które pokroić w plasterki po czym poddusić je razem z cebulą i gorczycą na rozgrzanym maśle, wówczas wlać trochę bulionu oraz wrzącej wody.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 8 min.
    W między czasie na suchej patelni zarumienić mąkę.
    Cebulę, gorczyce oraz cukinie przełożyć do rondelka, zalać śmietaną i dodać mąkę rozprowadzoną odrobiną wody.
    Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać ugotowane krewetki oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Katarzyna S

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi