Grzyby zatopione w jajkach
Grzyby zatopione w jajkach 4.47 out of 5 based on 34 voters.
Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki mleka
- 2 jabłka
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- 2 dag masła
-
Do mleka dodać mąkę, żółtka oraz szczyptę soli i całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną piane, delikatnie połączyć.
Następnie obrane banany i jabłka pokroić w plasterki, które wrzucić na rozgrzane masło.
Oprószyć je cynamonem i trzymać na ogniu około 2 minuty i wlać masę jajeczną.
Smażyć do ścięcia jaj.
Przed podaniem posypać cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Grzyby
- Opublikowano: wtorek, 09, listopad 2010 08:22
- Sara Rykowska