Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby zatopione w jajkach

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki mleka
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • 2 dag masła

Sposób wykonania:

  1. Do mleka dodać mąkę, żółtka oraz szczyptę soli i całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną piane, delikatnie połączyć.
    Następnie obrane banany i jabłka pokroić w plasterki, które wrzucić na rozgrzane masło.
    Oprószyć je cynamonem i trzymać na ogniu około 2 minuty i wlać masę jajeczną.
    Smażyć do ścięcia jaj.
    Przed podaniem posypać cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *