Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane udka z kurczaka imbirem pachnące

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • ½ szklanki płynnego miodu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 7 łyżek alkoholu/ brandy/
  • 2 łyżki startego świeżego imbiru
  • sól,
  • 6 ząbków czosnku

Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i rozetrzeć ze solą, dodać sos sojowy, brandy, miód i stary imbir. Udka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i posmarować przygotowaną marynatą, włożyć do miseczki i odstawić na godzinę. Raz po raz przemieszać. Wyjąć, osączyć, ułożyć na foli aluminiowej, grillować około 30 minut,. Podawać z ulubioną sałatką.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *