Grillowane udka z kurczaka imbirem pachnące
Grillowane udka z kurczaka imbirem pachnące4.66 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 6 udek z kurczaka
- ½ szklanki płynnego miodu
- 4 łyżki sosu sojowego
- 7 łyżek alkoholu/ brandy/
- 2 łyżki startego świeżego imbiru
- sól,
- 6 ząbków czosnku
Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i rozetrzeć ze solą, dodać sos sojowy, brandy, miód i stary imbir. Udka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i posmarować przygotowaną marynatą, włożyć do miseczki i odstawić na godzinę. Raz po raz przemieszać. Wyjąć, osączyć, ułożyć na foli aluminiowej, grillować około 30 minut,. Podawać z ulubioną sałatką.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Udka z kuczaka
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 19:22
- Iwona Podgórna
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany